Web Analytics Made Easy - Statcounter


محققان غربی از ایتالیا، اسپانیا و فرانسه، در چارچوب مطالعاتی که دائماً وضعیت دریا‌ها را رصد می‌کنند، افزایش دمای آب در مناطق شمالی و جنوبی حوزه مدیترانه را تحت نظر داشتند، به گونه‌ای که تیر و اوایل این ماه دمای آن بین ۲۸ تا ۳۰ درجه در انتهای آن متغیر بود.

دکتر عبدالرحیم الخویت، کارشناس مراکشی در محیط زیست و مهندسی عمران، می‌گوید که میانگین دمای آب دریای مدیترانه به طور کلی در حدود ۲۵ درجه است، اما در تابستان امسال محققان افزایش میانگین دمای آب دریای مدیترانه را ثبت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای آب دریای مدیترانه به ۲۸ درجه سانتیگراد رسیده و در برخی مناطق دمای هوا ۵ درجه بالاتر از میانگین است.

الخویت در سخنرانی خود تاکید کرد که تحقیقات انجام شده از اواخر قرن نوزدهم نشان دهنده افزایش دمای دریای مدیترانه به این میزان نیست و توضیح داد که افزایش دما در سال نواحی ذکر شده به طور کلی بر اکوسیستم‌ها تأثیر منفی خواهند داشت و احتمالاً برخی از حیواناتی که نمی‌توانند خود را با این میزان گرما سازگار کنند در آن مناطق مهاجرت می‌کنند و موجودات دیگری که دمای بین ۲۸ تا ۳۰ درجه را تحمل می‌کنند ظاهر می‌شوند. همینطور برای گیاهان، به گونه‌ای که درصد حضور برخی از گیاهان دریایی کاهش می‌یابد، مانند گیاه (Poseidony)، که محققان در دریای مدیترانه آن را پوزیدونی "ریه مدیترانه" می‌نامند.

الخویت با بیان اینکه میلیارد‌ها موجود زنده روی این گیاهان زندگی می‌کنند و زوال آن‌ها با تمام استاندارد‌ها به معنای فاجعه زیست محیطی است که پدیده‌های عجیبی را در پی خواهد داشت، افزود: عوامل و علل متعدد انسانی که نمی‌توان به طور قطعی به آن‌ها اشاره کرد در پس تغییرات اقلیمی هوا و دریا در خشکی است.

در این راستا می‌توان به آزمایش‌ها و مانور‌های دریایی نظامی اشاره کرد که انواع آلاینده‌ها را از خود به جا می‌گذارند که با صدای انفجار‌هایی که سبک زندگی موجودات زنده را تغییر می‌دهد، هدر رفتن سلاح‌ها و مواد شیمیایی و خطرناک ناشناخته شروع می‌شود. همچنین می‌توان به قطعات تسلیحاتی که به دریا‌ها می‌ریزند و نیز آلاینده‌های دیگراشاره کرد. وی همچنین نسبت به کاشت برخی گیاهان در نزدیکی دریا و اطراف آن هشدار داد، زیرا آن‌ها می‌توانند به داخل آب نفوذ کنند و به سرعت تکثیر شوند تا زمانی که گیاه پوزیدونی را اذیت کنند یا آن را از بین ببرند و در این صورت به ناچار عواقب جدی در پی خواهد داشت.

الخویت افزود: افزایش دما در دریای مدیترانه ممکن است عواقب جدی برای موجودات زنده داشته باشد و احتمالاً باعث مهاجرت حیوانات و خروج اجسام خارجی به سواحل شود. درجه حرارت در مدیترانه از جمله تغییرات آب و هوایی ناشی از آلودگی که باعث کاهش گاز ازن در جو و در نتیجه ثبت افزایش دما در زمین به طور کلی می‌شود، بنابراین لازم است تمام اقدامات احتیاطی برای کاهش انتشار سمی گاز ازن انجام و مراکز تحقیقاتی بیشتر برای نظارت بر وضعیت دریا و اقیانوس ایجاد شوند.

منبع: assahraa.ma

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی دریاها دریای مدیترانه موجودات عجیب دریای مدیترانه دمای آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی،پروفسور «منوچهر شیرزایی» از دانشگاه ویرجینیا تک و دانشگاه آب، محیط زیست و سلامت سازمان ملل در آنتاریو و پرفسور «رابرت نیکولز» از مرکز تحقیقات تغییرات اقلیم تیندال در دانشگاه ایست آنگلیا بر اهمیت نتایج یک مقاله تحقیقاتی جدید که با نقشه برداری مداوم و دقیق از حرکات زمین در چین، داده‌های ماهواره‌ای تهیه می‌کند، تاکید کردند.

 این محققان ضمن آنکه اندازه گیری مداوم فرونشست را یک دستاورد بزرگ می‌دانند، استدلال می‌کنند این تنها آغازی برای یافتن راه حل است. پیش بینی فرونشست‌ها در آینده نیازمند مدل‌هایی است که همه عوامل محرک، از جمله فعالیت‌های انسانی و تغییرات اقلیم و چگونگی تغییر آنها با گذشت زمان را در نظر بگیرند.

پژوهشگران چینی در یک مقاله پژوهشی که نتایج آن در نشریه ساینس منتشر شده، ۸۲ شهر این کشور را با جمعیتی نزدیک به ۷۰۰ میلیون نفر مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان می‌دهد ۴۵ درصد از این مناطق شهری در حال فرو رفتن هستند، که ۱۶ درصد از آنها با سرعت ۱۰ میلی متر در سال یا بیشتر فرونشست دارند.

در سطح ملی چین، تقریبا ۲۷۰ میلیون نفر از ساکنان مناطق شهری تحت تاثیر قرار گرفته و نزدیک به ۷۰ میلیون نفر در سال فرونشست سریع ۱۰ میلی متری یا بیشتر را تجربه می‌کنند. جدی‌ترین شرایط در مناطق پکن و تیانجین مشاهده می‌شود.

به طور خاص، شهر‌های ساحلی مانند تیانجین تحت تاثیر قرار گرفته اند، زیرا زمین در حال فرونشست باعث تقویت تغییرات اقلیم و افزایش سطح دریا می‌شود. غرق شدن پدافند دریایی یکی از دلایلی است که طوفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ ویرانی و تلفات زیادی در نیواورلئان از خود به جا گذاشت.

شانگهای (بزرگترین شهر چین)  در طول قرن گذشته تا ۳ متر فرونشست داشته است و امروز نیز به این پایین رفتن ادامه می‌دهد.

هنگامی که فرونشست با افزایش سطح دریا ترکیب شود، میزان سطح پایین‌تر از دریا در این شهر می‌تواند تا سال ۲۱۲۰ سه برابر شده و ۵۵ تا ۱۲۸ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد.

رویدادی که اگر اقدام اجتماعی قابل قبولی برای آن صورت نگیرد، فاجعه به بار خواهد آورد.

نیکولز که در این مطالعه شرکت نداشت، اما تحقیقاتش بر افزایش سطح دریا، فرسایش سواحل و سیل و چگونگی سازگاری جوامع با این تغییرات متمرکز است، گفت: فرونشست، یکپارچگی ساختاری ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی را به خطر می‌اندازد و اثرات تغییرات اقلیم را از نظر سیل تشدید می‌کند، به خصوص در شهر‌های ساحلی که این فرونشست، افزایش سطح آب دریا‌ها را بالا می‌آورد.

فرونشست زمین عمدتا ناشی از فعالیت‌های انسان در شهرهاست. برداشت آب‌های زیرزمینی که سطح ایستابی را پایین می‌آورد، همراه با زمین شناسی و وزن ساختمان ها، مهمترین عامل در فرونشست در نظر گرفته می‌شود.

با توقف برداشت آب‌های زیر زمینی  در دهه ۱۹۷۰ در اوزاکا و توکیو ژاپن، فرونشست شهر نیز متوقف شد یا به شدت کاهش یافت که نشان دهنده اثر مثبت این استراتژی است. یکی دیگر از عوامل فرونشست زمین، لرزش ترافیک و تونل زنی است، پکن سالانه ۴۵ میلی متر در نزدیکی مترو‌ها و بزرگراه‌ها فرو می‌رود. زمین، خود، حرکت طبیعی به سمت بالا یا پایین دارد، اما به طور کلی بسیار کوچکتر از تغییرات ناشی از فعالیت‌های انسانی است.ح

در حالی که فرونشست ناشی از فعالیت‌های انسانی پیش از این مطالعه در چین شناخته شده بود، پروفسور شیرزایی و نیکولز می‌گویند این نتایج جدید نیاز به واکنش ملی را تقویت می‌کند. این مشکل نه تنها در شهر‌های ساحلی چین بلکه در بسیاری از شهر‌های حساس سایر کشور‌ها نیز دیده می‌شود و یک مشکل گسترده در سراسر جهان است.

آنها از جامعه تحقیقاتی می‌خواهند که از اندازه گیری‌ها به درک مفاهیم و پاسخ‌های حمایتی برسند. اندازه گیری‌های ماهواره‌ای جدید داده‌های دقیق فرونشست را ارائه می‌دهند، اما روش‌های استفاده از این اطلاعات برای همکاری با برنامه ریزان شهری به منظور رسیدگی به این مشکلات نیاز به توسعه بسیار بیشتری دارد. شهر‌های ساحلی آسیب دیده در چین و سایر کشور‌ها به طور گسترده تری نیاز به توجه ویژه دارند.

پروفسور نیکولز گفت بسیاری از شهر‌ها و مناطق در سراسر جهان در حال توسعه استراتژی‌هایی برای مدیریت خطرات تغییرات اقلیم و افزایش سطح دریا هستند. ما باید از این تجربه درس بگیریم تا به خطر فرونشست که رایج‌تر از آنچه در حال حاضر شناخته شده است واکنش مطلوب نشان دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • هشدار هواشناسی؛ آغاز بارش موج‌های رگباری شدید
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان این مناطق
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن