Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال پیدا شدن آلودگی نفتی در دریای مدیترانه در سواحل اسرائیل، رژیم صهیونیستی ایران را در این رویداد مقصر دانست و این کشور را متهم کرد که دست به «ترور محیط زیستی» زده است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، جیلا گاملیل، وزیر محیط زیست اسرائیل روز چهارشنبه ۳ مارس (۱۳ اسفند) در یک نشست مطبوعاتی در این زمینه گفت: «یک کشتی دزدان دریایی به نام امرالد (زمرد)، متعلق به یک شرکت لیبیایی و با پرچم پاناما که از ایران آمده بود، مسئول این حمله محیط زیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این مقام اسرائیلی همچنین گفت کشتی یاد شده «به منطقه اقتصادی متعلق به اسرائیل نزدیک شده» و «عمدا آب را آلوده کرده است».

وی افزود: «ایران تنها با سلاح هسته‌ای و با استقرار در نزدیکی مرزهای ما فعالیت‌های تروریستی انجام نمی‌دهد، بلکه به محیط زیست هم حمله می‌کند.»

اسرائیل ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم می‌کند، اما ایران هواره این اتهام را رد کرده است. خانم گاملیل روز یکشنبه گفته بود کشورش این «جنایت زیست‌محیطی» را «بی‌مجازات» نمی‌گذارد.

در اواسط ماه فوریه، باد شدید و موج‌های بلند ناشی از آن صدها تن قیر سیاه را با خود به سواحل اسرائیل آوردند و این آلودگی از حدود منطقه شمالی «روشن هانیکرا» در نزدیکی مرز لبنان تا سواحل جنوبی اشکلون واقع در سرحد نوار غزه را پوشاند. این منطقه نواری تقریبا به طول ۱۹۵ کیلومتر را در برمی‌گیرد که شامل ۹۰ درصد سواحل این کشور است.

پس از آن ماهی‌ها، لاک‌پشت‌ها و پرندگان زیادی بر اثر آلودگی قطران تلف شدند و لاشه یک نهنگ ۱۷ متری نیز به ساحل رسید. مقامات اسرائیل این رویداد را بزرگ‌ترین فاجعه زیست‌محیطی این کشور در سال‌های اخیر خواندند و از مردم خواستند تا به سواحل آلوده نزدیک نشوند. خرید و فروش محصولات غذایی دریایی مدیترانه نیز در اسرائیل ممنوع شده است.

مقام‌های وزارت محیط زیست اسرائیل می‌گویند کشتی یاد شده حامل قیر قاچاق بوده و از خلیج فارس به مقصد سوریه حرکت می‌کرده است. به گفته آنها این کشتی محموله قیر خود را در روز یکم یا دوم فوریه در منطقه‌ای از آب‌های بین‌المللی در حدود ۷۰ کیلومتری ساحل اسرائیل رها کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برخی مقامات اسرائیلی می‌گوید کشتی زمرد از دسامبر ۲۰۲۰ به این سو تحت مالکیت شرکتی درآمده که در جزایر مارشال ثبت شده است.

میزان آلودگی نفتی در شرق مدیترانه حدود هزار تن برآورد شده است. وزارت محیط زیست اسرائیل در ابتدا گفته بود که «ده‌ها، بلکه صدها تن» قیر به دریا ریخته شده است. نیروهای ارتش، غیرنظامیان و اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد اسرائیل تلاش می‌کنند تا آلودگی‌ها را از سواحل پاک کنند.

رانی امیر، یکی از مسئولان اصلی رسیدگی به این حادثه در وزارت محیط زیست اسرائیل گفته است: «شواهدی قوی به دخالت کشتی زمرد حامل نفت خام ایران در این رویداد اشاره دارد و اعتقاد بر این است که این حادثه در پیوند با نقض تحریم‌های بین المللی در قاچاق نفت به سوریه باشد.»

وی اشاره به این که هدف کشتی، «قاچاق غیرقانونی نفت از ایران به سوریه بوده» گفت: «این نشت نفتی ممکن است یک حادثه یا یک اقدام تروریستی عمدی باشد.»

تا پیش از این یک کشتی نفتکش یونانی و حدود ۱۰ کشتی دیگر مشکوک به نشت مواد نفتی نفت در دریا بودند، اما مقامات اسرائیل روز یکشنبه اعلام کردند این کشتی‌ها منشأ آلودگی نبوده‌اند.

برچسب هاآلودگی دریا فلسطین اشغالی مدیترانه

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آلودگی دریا فلسطین اشغالی مدیترانه آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو محیط زیست اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۷۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می‌گوید که در صورت حصول توافق برای آزادی اسرای صهیونیست، حمله زمینی برنامه‌ریزی شده به شهر رفح در جنوب غزه ممکن است به حالت تعلیق درآید. 

به گزارش رویترز، وی مدعی شد: «آزادی اسرا برای ما اولویت اصلی است»؛ و بعد در پاسخ به این سوال که آیا این شامل به تعویق انداختن عملیات برنامه‌ریزی شده برای حمله به رفح می‌شود یا خیر، پاسخ داد: «بله. در صورت توافق، عملیات را متوقف می‌کنیم». 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحت فشار زیادی برای آزادی اسرا قرار دارد. منابع رسانه‌ای می‌گویند هزاران صهیونیست امشب نیز در تداوم اعتراضات هفته‌ای خود در مرکز تل‌آویو تجمع کرده و خواستار برکناری وی شده‌اند. 

گفته شده روز گذشته یک هیئت مصری برای گفت‌وگو با سران صهیونیست در خصوص توافق آتش‌بس و آزادی اسرا، راهی سرزمین‌های اشغالی شده است. منابع عبری این گفت‌وگوها را مفید ارزیابی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • هدف قرار گرفتن کشتی مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ
  • حمله موشکی به کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح
  • مقام حزب‌الله: ایران بازدارندگی ساختگی اسرائیل را نابود کرد
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست