Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دویچه وله، شماری از تشکل‌های زیرمجموعه سازمان ملل از اتحادیه اروپا خواسته‌اند ماموریت نجات در مدیترانه را احیا کند. این فراخوان چند روز پس از غرق شدن قایق حامل پناهجویان در سواحل لیبی داده می‌شود. گارد ساحلی لیبی می‌گوید در این فاجعه انسانی، بیش از ۱۱۵ پناهجو ناپدید شده‌اند.

افزون بر این، آژانس پناهندگان و صندوق کمک به کودکان سازمان ملل خواستار آن شده‌اند که نگهداری پناهجویان و مهاجران در اردوگاه‌های لیبی خاتمه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اردوگاه‌ها به ویژه اردوگاه تاجوره، به خشونت و بدرفتاری با پناهجویان شهرت دارند.  

سازمان جهانی مهاجرت (IOM) می‌گوید دستکم ۳۰۰ نفر، از جمله شماری زن و کودک در قایقی بوده‌اند که در سواحل لیبی درهم شکست و غرق شد. قایق سانحه‌دیده از ۱۲۰ کیلومتری طرابلس عازم جنوب اروپا بود. اعلام شده که نزدیک ۱۵۰ نفر از امواج دریا نجات یافته‌اند و ۸۴ نفرشان به اردوگاه تاجوره منتقل شده‌اند. این مهیب‌ترین فاجعه انسانی در آب‌های مدیترانه در سال ۲۰۱۹ معرفی می‌شود.

مسیر مرگ

مدیترانه از خطرناک‌ترین راه‌هایی است که پناهجویان و آوارگان برای رسیدن به اروپا طی می‌کنند. سازمان جهانی مهاجرت می‌گوید ۶۸۰ نفر در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ در این مسیر جان باخته‌اند.

اتحادیه اروپا عملیات نجات پناهجویان در سواحل لیبی را اواخر مارس ۲۰۱۹ و پس از وتوی ایتالیا، برای شش ماه متوقف کرد. دولت دست راستی ایتالیا از زمان روی کار آمدن، تصمیمات ضد مهاجرتی سختی اتخاذ کرده و چندین مرتبه جلوی حرکت کشتی‌های حامل پناهجویان نجات یافته در مدیترانه را گرفته است. ایتالیا مقصد اولیه مهاجرانی است که از شمال افریقا و از دریای مدیترانه راهی برای ورود به اروپا می‌جویند.

در حال حاضر هیج کشتی نجات خصوصی در آب‌های مدیترانه حضور ندارد. سازمان آلمانی "Sea- Eye" برای جلب توجه افکار عمومی، تصمیم گرفته که در روزهای آتی یک کشتی را همراه با کشتی "آلان کردی"، وارد محدوده آب‌های مشرف به سواحل لیبی کند. آلان کردی پسربچه‌ای سوری بود که سال ۲۰۱۵ به همراه مادر و برادرش حین عبور از مدیترانه و در مسیر رسیدن به یونان غرق شد. تصویر جسد این کودک سه ساله در ساحل بودروم ترکیه، وجدان جهانیان را تکان داد و نماد تراژدی انسانی آوارگان و پناهجویان شد.

شکاف در اروپا

اقدام اعتراضی سازمان "Sea-Eye" در حالی انجام می‌گیرد که اتحادیه اروپا  درگیر کشمکش بر سر تقسیم پناهجویان نجات یافته از آب‌های خروشان مدیترانه است. در عین حال، مقامات دولت‌های اروپایی هنوز بر سر مکانیسم امداد و نجات و نحوه مشارکت هر یک در این ماموریت‌ها به توافق نرسیده‌اند.    

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد کرده که ائتلافی از کشورهای علاقمند، ساز و کاری عاجل برای حل این مشکل فراهم کنند. او چند روز قبل خبر داد که تا کنون ۱۴ کشور موافقت اصولی خود را با  پیشنهاد مشترک فرانسه و آلمان در این زمینه اعلام کرده‌اند.

در حال حاضر لایحه‌ای در پارلمان ایتالیا تصویب شده که ورود غیر مجاز کشتی‌های امدادی به آب‌های ساحلی این کشور را تا سقف یک میلیون یورو مشمول جریمه می‌کند. این لایحه به مقامات ایتالیایی اجازه می‌دهد که حتی کشتی‌های امدادی را تحت عنوان نقض ممنوعیت ورود به آب‌های این کشور، ضبط کنند. بر همین اساس، چند کشتی امدادی در هفته‌های گذشته در ایتالیا توقیف شده‌اند که کشتی امدادی "Sea Watch" به کاپیتانی کارولا راکته در میان آنها بود.

سازمان عفو بین‌الملل در تابستان ۲۰۱۸ ایتالیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا را مسئول مرگ پناهجویان آفریقایی دانست و آنها را متهم کرد که به جای نجات آنها می‌کوشند پناهجویان را از سواحل خودشان دور نگاه دارند. طبق آمار این سازمان، در ژوئن و ژوئیه ۲۰۱۸ از هر ۱۶ پناهجو که با قایق رهسپار اروپا بودند، یک نفر در آب غرق شد.

کد خبر 449410 برچسب‌ها پناهنده دریای مدیترانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پناهنده دریای مدیترانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات فرد مجروح از بین شعله‌های آتش توسط آتش نشانان

 ابراهیم بابایی گفت: این حادثه صبح امروز ١٠ اردیبهشت ماه با تماس شهروندان در بلوار آزادگان به ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی گزارش شد که بدون درنگ آتش نشانان از ایستگاه شماره ۴ در کمتر از ٢ دقیقه در محل حادثه حضور یافتند.

وی که در محل این حادثه حضور داشت افزود: آتش نشانان پس از رسیدن به محل حادثه با آتش سوزی گسترده و حجم بسیار زیاد دود در منزل روبه رو شدند و با توجه به محبوس شدن یک مرد حدودأ ۴٠ ساله که در منزل تنها بوده است و به دلیل بیماری زمینه‌ای دچار تشنج شده بود، بلافاصله با عملیات جستجو و نجات از دل شعله‌های آتش نجات یافت.

وی گفت:آتش نشانان با اطفاء حریق و تحویل مصدوم به عوامل اورژانس، به عملیات خود پایان دادند.

بابایی خاطرنشان کرد: علت بروز این حادثه توسط کارشناسان علت یابی که در محل حادثه حضور داشتند در دست بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • بیانیه مهم ارتش یمن درباره حمله امروز به یک کشتی تا دقایق دیگر
  • آتش‌نشانان بوشهری کودک گرفتار در بالابر را نجات دادند
  • آن چه این نامردمان با جان انسان می کنند! | ببینید
  • نجات فرد مجروح از بین شعله‌های آتش توسط آتش نشانان
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بهره مندی بیش از ۴۸۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی از خدمات امدادی هلال احمر
  • ۳۴۴ عملیات موفق برای نجات شهروندان زاهدانی از سیلاب انجام شد
  • انجام ۲۷۲ عملیات امداد و نجات توسط آتش نشانی شیراز
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد